Zoekresultaten
Resultaat 1 - 20 (van 38)
Luca Cesari Een kleine geschiedenis van pasta
hoe tien pastagerechten de wereld veroverden
Een kleine geschiedenis van pasta van gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari is een smaakvolle geschiedenis van de Italiaanse keuken. Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese? In Een kleine...
Non-fictie
Nederlands | 235 pagina's (ePub2, 4 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021
E-book
Karolien Olaerts Karola's Kitchen
het kookboek
Een evenwichtige en gevarieerde maaltijd die makkelijk te bereiden en ook lekker is? Karolien Olaerts bewijst dat het kan. Verse, voedzame en plantaardige ingrediënten vormen de basis van al haar gerechten, zonder in te boeten aan smaak en voldoening. Van kruidige appelpancakes tot geroosterde pompoen met feta. Van een auberginestoofpotje met orzo tot banaansoufflé. Ze geeft ook tips om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen en vertelt hoe je seizoensgebonden producten kunt vervangen of een vegan...
Non-fictie
Nederlands | 337 pagina's (ePub3, 37 MB) | Horizon, Antwerpen | 2021
E-book
Wil Demandt | Jonah Freud | Nell Westerlaken Altijd zondag
de keuken van Wil Demandt
In zijn keuken is het altijd zondag. Mede door zijn Limburgse roots, was wat Wil in zijn restaurant kookte heel normaal: er werd een beest geslacht en vervolgens werden alle delen verwerkt in zijn uitzonderlijk bourgondische gerechten. Van kop tot staart, zoals dat tegenwoordig wordt genoemd. Tot op de dag van vandaag is Wil bezig met koken, eten en lezen en schrijven over eten. In Altijd zondag heeft hij, onder redactie van Jonah Freud, voor eens en voor altijd zijn onnavolgbare nalatenschap opgetekend....
Non-fictie
Nederlands | 615 pagina's (ePub3, 21 MB) | Uitgeverij Carrera Culinair, Amsterdam | 2021
E-book
Karin Gaasterland Cuisine Carine
recepten en notities van Karin Gaasterland
Men wil vaak weten hoe het werkt in mijn hoofd. Eenvoudig, want ik denk aan niets anders dan aan eten. De beste gerechten ontstaan in mijn hoofd. Dit is wie ik ben, dat is wat ik doe. In de loop der jaren ben ik mijn verhaal - dat van een leven lang koken - gaan opschrijven: recepten, geschiedenis, achtergronden, mijn favoriete plekken, inspiratie en keukenfilosofie. Voor mij gaat koken niet uitsluitend over techniek of nauwkeurige receptuur. Natuurlijk, kennis is handig en chef word je niet zomaar....
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Carrera culinair, Amsterdam | 2021
E-book
Alain Caron | Rogier Trip La Table de Caron
recepten uit onze bistrokeuken
Wie uit eten gaat bij de familie Caron waant zich hartje Amsterdam in Parijs. Werkelijk alles is er zoals je verlangt van een moderne, kwalitatief hoogstaande bistro. Van de sfeer tot aan het personeel en het typerende servies en meubilair, maar bovenal de elegante gerechten waar ongetwijfeld nog lang over nagepraat zal worden. In La Table de Caron komen alle moderne klassiekers uit de bistrokeuken van de familie Caron samen: van oeufs durs mayonnaise en makreelrillettes met dragonmayonaise tot...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 31 MB | Carrera Culinair, Amsterdam | 2021
E-book
Job Pattinasarany | Perry de Man Job & Perry
een klootzak-proof kookboek
Een klootzak-proof kookboek met meer dan 50 recepten voor klassiekers uit de Rotterdamse wereldkeuken zoals Job en Perry ze het liefst maken: zo simpel mogelijk en met niet te veel ingrediënten. Gewoon, voor iedereen dus. Je hoeft alleen af en toe naar de toko, that's it. Van Surinaamse broodjes tot aan cacio e pepe en soto ayam. En van gevangeniscake tot aan vissticks met remouladesaus en risotto nero om indruk te maken op je toekomstige ex. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 25 MB | Carrera culinair, [Amsterdam] | 2021
E-book
Natalie Peeters Libelle weekmenu's
112 makkelijke recepten voor het hele gezin
Non-fictie
Nederlands | 255 pagina's | Lannoo, Tielt | 2021
Gedrukt boek
Belinda MacDonald Belinda's homemade cookies
66 verrukkelijke koekjes uit heel de wereld
Non-fictie
Nederlands | 150 pagina's | Lannoo, Tielt | 2021
Gedrukt boek
Sara Richter | Nico Stanitzok Bali
het lekkerste uit de Indonesische keuken
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's | Deltas, Aartselaar, [Oosterhout] | 2021
Gedrukt boek
Annette van Ruitenburg | Ellen van Straten | Sabien Bosman Zilt
meer dan 75 heerlijke recepten met zilte groenten, inclusief moestuin- en teeltips
Informatie in woord en beeld over het herkennen van zilte planten en het telen en eten van zilte groenten.
Non-fictie
Nederlands | 239 pagina's | Fontaine Uitgevers, [Amsterdam] | 2021
Gedrukt boek
Carrie Solomon Rauwe vis
60 recepten voor ceviche, sushi, tartaar, poké bowls en andere visgerechten
Non-fictie
Nederlands | 158 pagina's | Terra, Amsterdam | 2022
Gedrukt boek
Katinka Lansink Dodero Mi casa Peru
80 recepten uit de Peruaanse keuken
Peruaanse fusionkeuken met invloeden van Inca’s, Spanjaarden, Fransen, Italianen en Japanners. Veel vis, zeevruchten en verse groente. Pepers zijn een belangrijk basisingrediënt.
Non-fictie
Nederlands | 221 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Mohamed Lemhadi Koken met Mo bicep
haal elke dag het maximale uit jezelf
Recepten die helpen bij het bereiken van trainingsdoelen in de sportschool.
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's | Kosmos, Utrecht | 2021
Gedrukt boek
Emma de Thouars Emma's amazing Asia
vega
Verrassende vegetarische gerechten, geïnspireerd op de brede Aziatische keuken.
Non-fictie
Nederlands | 335 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Asterisk* Tosti’s & meer
ook wraps, sandwiches en broodjes, zoet & hartig!
Non-fictie
Nederlands | 80 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2024
Gedrukt boek
Martin Nordin Paddenstoelen
77 recepten met je favoriete funghi
Verzameling van 77 paddenstoelrecepten. Met foto’s en illustraties.
Non-fictie
Nederlands | 180 pagina's | Becht, Haarlem | 2024
Gedrukt boek
José van Mil | Fleur van Mil Vleesch
100× een plantaardige ode aan vleesklassiekers
Kookboek van De Vegetarische Slager, met smakelijke alternatieven voor gerechten waarin doorgaans vlees wordt verwerkt.
Non-fictie
Nederlands | 255 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Émilie Franzo Heerlijke quiches en taarten bakken
Verzameling recepten voor eenvoudig te bereiden quiches en (zoete/hartige) taarten. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's | Deltas, Aartselaar, [Oosterhout] | 2023
Gedrukt boek
Jeroen Meus 10 jaar Dagelijkse kost
250 nieuwe recepten
Non-fictie
Nederlands | 575 pagina's | Manteau, Antwerpen | 2021
Gedrukt boek
Alain Caron | Rogier Trip La Table de Caron
recepten uit onze bistrokeuken
Nederlands | 271 pagina's | Carrea Culinair, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek