Ontdek wat je allemaal kan


Ontdek wat je allemaal kan bij de Bibliotheek! Leen inspirerende boeken, volg leerzame cursussen en workshops, of doe mee met interactieve activiteiten en evenementen. De Bibliotheek is dé plek waar kennis en creativiteit samenkomen. Of je nu wilt lezen, leren of creatief aan de slag wilt gaan. Bezoek de Bibliotheek en ontdek zelf wat jij allemaal kunt bereiken.


Wat kom jij morgen maken?

Ben jij lekker creatief? Ontdek, speel, knutsel, bouw én experimenteer dan in de Bibliotheek.

Bekijk wat jij kan maken

Online handiger worden

Heb je een vraag over je mobiele telefoon, computer, e-mail, apps, het internet of je e-reader? Kom naar de Bibliotheek!

Word nu handiger

Theorie-examen oefenen

Oefenen voor je rijexamen? Een werkstuk maken? Of een nieuwe taal leren? Je doet het bij de Bibliotheek.

Begin met leren


Belastingaangifte

Heb je hulp nodig bij je belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek. De hulp is gratis, ook als je geen lid bent.

Krijg hulp bij je belastingaangifte

Voor jeugd & jongeren

Kijk op Jeugdbibliotheek en ga op zoek naar een boek dat bij jou past. Van prentenboeken tot Lezen voor de lijst. Je vindt er boeken, e-books en luisterboeken voor jeugd en jongeren van 0 tot 18 jaar. 

Naar Jeugdbibliotheek

De online Bibliotheek

We willen dat jij met plezier leest en luistert. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Via de online Bibliotheek heb je daarom 24/7 toegang tot e-books en luisterboeken.

Naar de online Bibliotheek


Word lid van de Bibliotheek

Wil jij ook lid worden van de Bibliotheek? Ga met je ID of paspoort langs bij de dichtstbijzijnde Bibliotheek. Tot en met 18 jaar kun je gratis lid worden van de Bibliotheek.

Ontdek de voordelen


Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke Bibliotheek het dichtst bij mij in de buurt is?

In Nederland zijn er ruim 133 bibliotheekorganisaties met zo’n 800 vestigingen. Ontdek hier de 20 locaties van de NOBB.

Bij mij in de buurt is geen Bibliotheek. Hoe kan ik er toch gebruik van maken?

Ook zonder Bibliotheek in de buurt kun je lezen en leren bij de Bibliotheek. Als bibliotheeklid leen je ook e-books, luisterboeken en digitale tijdschriften via de online Bibliotheek. Je kunt ook meer dan 160 online cursussen volgen. 

En wist je dat lid worden van de Bibliotheek tot en met je 18e helemaal gratis is? 

Hoe kom ik erachter wat ik kan doen bij mijn Bibliotheek?

Bekijk hier alle activiteiten die worden georganiseerd door de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, leuke activiteiten en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Moet ik betalen voor alle activiteiten in de Bibliotheek?

Veel activiteiten zijn gratis, voor sommigen activiteiten wordt een vergoeding gevraagd. In onze activiteitenagenda kun je meer informatie over een activiteit vinden. Bijvoorbeeld of je je moet aanmelden, of de activiteit gratis is en waar de activiteit plaatsvindt. 

Moet ik lid zijn van de Bibliotheek om naar binnen te mogen?

De Bibliotheek is een openbare plek, je hoeft dus geen lid te zijn om de Bibliotheek te bezoeken. Je kunt er rustig zitten om iets te lezen, of gewoon een praatje maken met iemand. Om mee te doen aan activiteiten hoef je ook niet altijd lid te zijn. Wil je boeken of andere items lenen, dan is het lidmaatschap wel nodig.

Hoe kan ik lid worden van de Bibliotheek en wat kost een abonnement?

Ga met je identiteitskaart of paspoort langs bij de dichtstbijzijnde Bibliotheek of bekijk onze abonnementen en tarieven online. Tot en met 18 jaar kun je gratis lid worden van de Bibliotheek.

Kun je je bibliotheekpas overal gebruiken?

Met je pas kun je boeken lenen bij de Bibliotheek in jouw stad of dorp, maar ook bij alle andere locaties van de NOBB kun je terecht voor het lenen, reserveren en inleveren van boeken.

Wat kun je allemaal lenen bij de Bibliotheek?

Je kunt heel veel lenen bij de Bibliotheek! Denk aan boeken, tijdschriften, kranten, dvd's, cd's, prentenboeken, luisterboeken, e-books, online tijdschriften, knisperboeken, puzzels en nog veel meer. Ook kun je meer dan 160 cursussen online volgen.

Waar kan ik terecht met suggesties en/of vragen?

Vind hier de contactgegevens van jouw Bibliotheek. Of loop eens binnen bij een Bibliotheek, onze medewerkers helpen je graag verder!