Boekenweek van Jongeren

 

De Boekenweek van Jongeren, die dit jaar plaatsvindt van 13 tot en met 22 september, inspireert je met verhalen en boeken die écht bij je passen. Het motto is: Dit wil jij lezen!


Lotte van den Noort

Tijdens de Boekenweek van Jongeren op zaterdagavond 14 september ben je van harte welkom in de Bibliotheek in Uden. Schrijfster Lotte van den Noort (Unsinkable, Unwriteable) vertelt je over haar boeken en werk als grafisch ontwerper.

Naar activiteitenagenda

Beste boek voor jongeren 2024

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Aan de vooravond van de Boekenweek van Jongeren maakt een jury van jongeren twee winnaars bekend: één in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en één in de categorie Vertaald.

 

 

 

 


Genomineerde Boeken 2024

3 gratis verhalen met 3-PAK

Auteurs Astrid Boonstoppel, Michel van Egmond en Sholeh Rezazadeh hebben zich verenigd om samen een verhaal te schrijven voor 3PAK, het jaarlijkse cadeau van de Boekenweek van Jongeren. Met de bijdrage van Michel van Egmond staat er voor het eerst een non-fictie verhaal over sport in 3-PAK. Je haalt 3-PAK tijdens de Boekenweek van Jongeren, van 13 t/m 22 september gratis op school, in de boekhandel en Bibliotheken Oss, Veghel en Uden. Zolang de voorraad strekt.

Wie zijn de auteurs

Astrid Boonstoppel

Astrid Boonstoppel is Young Adult-auteur en debuteerde in 2019 bij Blossom Books met ‘Dit is hoe het ging’. Daarmee won ze de Jonge Jury Debuutprijs 2020. In 2020 verschenen haar tweede boek ‘De Academie’, gevolgd door de novelle ‘Wees Lucie’ in 2022.

Michel van Egmond

Michel van Egmond schrijft sportboeken en won met de boeken ‘Gijp’, ‘Kieft’ en ‘De wereld volgens Gijp’ drie keer de NS Publieksprijs. De boeken worden uitgegeven bij Inside, onderdeel van Overamstel. Voor 3-PAK zal hij dit jaar een verhaal schrijven over voetbalsupporters.

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland en tekende drie jaar na haar aankomst een contract bij Ambo | Anthos voor haar debuut ‘De hemel is altijd paars’. Waarmee ze diverse prijzen won. Vorig jaar verscheen haar tweede roman ‘Ik ken een berg die op me wacht’.


Meer lezen van deze auteurs

Wil je graag meer lezen van Astrid Boonstoppel, Michel van Egmond of Sholeh Rezazadeh? Wij hebben hieronder de titels voor je op een rij gezet.