NOBB

?

Nieuwe tentoonstelling: de protestantse kerken in Oss

Nieuwe tentoonstelling: de protestantse kerken in Oss

Van april 07, 2017 11:00 tot juli 08, 2017 20:00 Bewaar de kalender

Stadsarchief Oss Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss, Nederland

Categorieën: Meerdaagse Activiteiten


In het Stadsarchief Oss is een nieuwe tentoonstelling te zien: de protestantse kerken in Oss. Deze tentoonstelling is samengesteld naar aanleiding van het Lutherjaar. Op 31 oktober 2017 is het vijf eeuwen geleden dat Maarten Luther (1483-1546) volgens de overlevering zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkerk in het Duitse Wittenberg.

Protestantse Kerken
Het aantal protestanten is in Oss en de omliggende gemeenten nooit groot geweest, zeker altijd minder dan het aantal katholieken. Maar in de zeventiende en achttiende eeuw, toen in deze streek de publieke uitoefening van het katholieke geloof verboden was, waren het wel de protestanten die de hogere functies binnen de gemeente en het gewest bekleedden. Eind jaren tachtig gingen de hervormde en gereformeerde kerkgemeenschappen van Oss samen. Tegenwoordig huist de protestantse gemeente van Oss in de Paaskerk.In de tentoonstelling is aandacht voor de verschillende (voormalige) protestantse kerken in de gemeente Oss.

Toegang is gratis tijdens de openingstijden van de bibliotheek en voor alle bezoekers is een gratis tentoonstellingsboekje beschikbaar.

 

2017-04-07 11:00:00
2017-07-08 20:00:00

Vacature Bibliotheek Uden

Speciaal voor werkzoekenden

Lezing Zahed Nurin over Bitterzoete thee

Tegenlicht met Hendrik Hoeksema

NOBB Jeugddictee

De finale van het allereerste NOBB Jeugddictee is gewonnen door Laura van Schijndel uit groep 8 van basisschool De Regenboog in Schaijk. De eindstrijd werd gehouden in CC Nesterlé in Nistelrode, waar 39 superspellers hoorden hoe kinderboekenschrijver Anna Woltz haar dicteetekst voorlas. Laura maakte in het dictee slechts twee fouten en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.

Gewijzigde openingstijden mei/juni

Spannende Boeken Weken met Esther Verhoef

Homo Deus - Leest u ook mee?

Gratis online cursussen