NOBB

?

Taalcafé

Taalcafé

Van mei 23, 2017 09:00 tot mei 23, 2017 10:30 Bewaar de kalender

Bibliotheek Veghel Markt 1, 5461 JJ Veghel, Nederland

Categorieën: Activiteiten

Deelnemers van het taalcafé worden aangemoedigd om tijdens de bijeenkomst te oefenen met het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van schrijfmateriaal, rollenspellen en verschillende spelvormen.

Daarnaast worden de deelnemers aangemoedigd om het geleerde in hun dagelijks leven toe te passen. Deelnemers worden ondersteund bij hun maatschappelijke integratie wanneer het beheersen van de Nederlandse taal hierbij een rol speelt. Deze cursus wordt uitgevoerd door een sociaal werker van ONS Welzijn en twee deskundige vrijwilligers. Met incidenteel ondersteuning van een stagiair(e).

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor (jong-)volwassenen die problemen ervaren bij het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. In de praktijk zien we vaak immigranten / vluchtelingen die (zeer) gebrekkig Nederlands spreken.

Aanvullende informatie
- Men wordt gestimuleerd om ook thuis te oefenen via een familielid, een taalmaatje, doelgerichte internetwebsites en Nederlands sprekende tv programma’s.
- Bijdrage: een eerste keer is gratis. Daarna wordt 2 euro per keer gevraagd. Het is mogelijk om een strippenkaart aan te schaffen. Deze kost €10,- voor zes keer.
- Doorstroming naar vervolgcursus is mogelijk.
- In de schoolvakanties is er geen taalcafé.

Contact en aanmelden
Contactpersoon: Mieke Volk-Pepers, ONS Welzijn
Telefoonnummer: 06 14342435
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evenementen herhalingen

2017-05-23 09:00:00
2017-05-23 10:30:00

Vacature Bibliotheek Uden

Speciaal voor werkzoekenden

Lezing Zahed Nurin over Bitterzoete thee

Tegenlicht met Hendrik Hoeksema

NOBB Jeugddictee

De finale van het allereerste NOBB Jeugddictee is gewonnen door Laura van Schijndel uit groep 8 van basisschool De Regenboog in Schaijk. De eindstrijd werd gehouden in CC Nesterlé in Nistelrode, waar 39 superspellers hoorden hoe kinderboekenschrijver Anna Woltz haar dicteetekst voorlas. Laura maakte in het dictee slechts twee fouten en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.

Gewijzigde openingstijden mei/juni

Spannende Boeken Weken met Esther Verhoef

Homo Deus - Leest u ook mee?

Gratis online cursussen