NOBB

?

Beleidsplan

Inleiding beleidsplan 2016-2020

Het voorliggende beleidsplan is een vervolg op het beleidsplan ‘De bibliotheek als gids’ 2012-2016. We blikken terug op de afgelopen periode en kijken vooruit. De periode waar we op terugkijken was de periode waarin de nieuwe wet op het openbare bibliotheekwerk van kracht werd. In deze wet zijn de vijf functies van de openbare bibliotheek vastgelegd: ter beschikking stellen van kennis en informatie; bieden van mogelijkheden tot ontwikkeling en educatie; bevorderen van lezen en het laten kennismaken met literatuur; organiseren van ontmoeting en debat; laten kennis maken met kunst en cultuur. Deze functies zitten al diep geworteld in onze programmering. De gekozen koers binnen onze bibliotheken sluit goed aan bij de wet.

Wij zien het als een belangrijke taak om het beleid van onze bibliotheken zo veel mogelijk af te stemmen op het beleid van onze vijf gemeenten. De bibliotheek als partner van de gemeente, met een lokale agenda als leidraad in beleid en programmering. Die agenda maken we samen met onze gemeenten. Dat gaan we de komende periode nog verder vormgeven.


Download Beleidsplan 2016 - 2020

 

Vacature Bibliotheek Uden

Speciaal voor werkzoekenden

Lezing Zahed Nurin over Bitterzoete thee

Tegenlicht met Hendrik Hoeksema

NOBB Jeugddictee

De finale van het allereerste NOBB Jeugddictee is gewonnen door Laura van Schijndel uit groep 8 van basisschool De Regenboog in Schaijk. De eindstrijd werd gehouden in CC Nesterlé in Nistelrode, waar 39 superspellers hoorden hoe kinderboekenschrijver Anna Woltz haar dicteetekst voorlas. Laura maakte in het dictee slechts twee fouten en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.

Gewijzigde openingstijden mei/juni

Spannende Boeken Weken met Esther Verhoef

Homo Deus - Leest u ook mee?

Gratis online cursussen